A weboldalon látott szerszámok, anyagok, eszközök, tárgyak nálunk beszerezhetőek!

Ambrus Aladár, ólomüvegezés, Tiffany lámpák
ólomüvegezésólomüvegezésólomüvegezés



Üvegcsiszolás

A díszműüvegezés során elég sokat kell csiszoljuk az üveget. Ha ajtó-ablak betéreket készítünk és hosszú egyenes elemeket is alkalmazunk ezeket nem kell géppel körbe csiszolni, de egy kézi gyémánt csiszolóval hosszan érdemes sorjátlanítani az üveg éleit. Az íves darabok bepasszításához elengedhetetlen a csiszológép használata.

 

 

 

 

Csiszoló gép

A csiszológéphez használjunk védőüveget akkor is ha szemüveget hordunk. Mindig ellenőrizzük, hogy van-e elegendő viz a tartályban. Én egy müanyag tálvába rakom a gépet, hogy a kicsöpögő viztől kiméljem az asztalt. Csiszoló korongnak a turbófejet ajánlom mert a sima fejjel szemben ferde rovátkák vannak a csiszoló henger palástján. Ezáltal tovább tart és erősebben, gyorsabban csiszol. Valamennyivel drágább de jobb.

A csiszológép asztala gyorsan elkopik a kemény üveg és üvegpor dörzsölésétől. Ezért tegyünk egy üveglapot az asztalra, amivel nagyon megnyujtjuk az asztal élettartamát. Ha készítünk, vagy beszerzünk egy kapcsolópedált a géphez nagyon megéri, mert amikor a gép elé állunk mindig bekapcsol arra az időre amíg ott állunk.

Kapcsolópedál